huippu uinti black 300dpi

Tampereesta saunapääkaupunki, Kauksu osa kokonaisuutta

Suomen Saunaseura ja International Sauna Association: ”Tampereesta saunapääkaupunki”

 Tamperetta tehdään nyt tunnetuksi saunapääkaupunkina. Tampere on saanut sekä kansainvälisen saunaliiton, International Sauna Associationin, että Suomen Saunaseura ry:n puoltavat lausunnot, jotka tukevat kaupungin asemaa saunapääkaupunkina. Saunapääkaupunkiasema perustuu siihen, että kaupungissa on maailman eniten yleisiä saunoja sekä saunojen korkeaan tasoon. Asiasta kerrottiin tänään Suomen vanhimmalla, edelleen toiminnassa olevalla, yleisellä saunalla, Rajaportilla, Tampereen Pispalassa.Suomen Saunaseura ry toteaa puoltolauselmassaan, että Tampereen saunapääkaupunkistatus edistää suomalaisen saunan asemaa sekä kansallisesti että kansainvälisesti. 
  • Tampere on maanlaajuisesti tunnettu monista tasokkaista saunoistaan, jotka eivät jätä vaativintakaan saunan ystävää ilman hyviä löylyjä. Kaupungin saunayhteisön pitkäjänteinen ja tavoiteikas työ suomalaisen saunakulttuurin puolesta on johtanut siihen, että Tampereen saunakulttuuri on elävää, värikästä ja elinvoimaista, Suomen Saunaseura ry:n johtokunnan puheenjohtaja Tuomas M.S. Lehtonenkirjoittaa puoltolauselmassa.
Myös kansainvälinen saunaliitto, International Sauna Association ISA, tukee vahvasti Tampereen asemaa saunapääkaupunkina. Heidän puoltolauselmassaan kerrotaan, että liiton liki 30:stä eri puolelta maailmaa olevasta jäsenestä monet ovat käyneet tutustumassa Tampereen saunatarjontaan ja todenneet sen olevan erinomaisella tasolla.Tampereen kaupungin strategiassa ja kaupunkimarkkinoinnin linjauksissa luonto ja saunat on nostettu merkittävään asemaan.
  • Tampere on ainutlaatuinen järvikaupunki, jossa yhdistyvät monimuotoinen luonto ja omaleimainen elävä kaupunkiympäristö. Saunat ovat tärkeä osa tätä, Tampereen kaupungin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki
  • Voimme olla ylpeitä monipuolisesta saunatarjonnastamme ja siksi saunat tulevat näkymään niin Tampereen brändityössä kuin Tampereen matkailumarkkinoinnissa, Heinämäki jatkaa.
Kansainvälinen saunabuumi on kuumimmillaanTampereen saunakulttuurin nostaminen ja saunapääkaupunki-tittelin käyttäminen lähti liikkeelle tamperelaisten saunayhteisöjen toimesta, kun Tampereen seudulle alettiin rakentaa 20:ttä yleistä saunaa. Tampereen uusin yleinen sauna, Tullin sauna, avattiin Tampere-talon kupeeseen huhtikuussa ja kesäkuussa kaupungissa avataan jälleen uusi yleinen sauna, Ravintolasauna Kuuma. Tampereen ja samalla Suomen vanhin yhä toimiva yleinen sauna, Rajaportti, aloitti toimintansa vuonna 1906.
  • Tampereella toteutettavat uudet saunahankkeet tekevät paikallisesta saunayhteisöstä vielä monipuolisemman ja saunoista entistä helpommin saavutettavia. Tampere on nyt se paikka, jossa jokaisen Suomessa vierailevan ulkomaalaisen matkailijan on käytävä kokeilemassa vähintään yhdet löylyt, Tullin Saunan yrittäjä Ville Virkkiperustelee saunapääkaupunki-nimitystä.
Visit Tampere Oy toteuttaa Tampereen kaupungin matkailumarkkinointia. Kun paikalliset saunatoimijat lähestyivät, yhtiössä katsottiin, että saunapääkaupunki-nimityksen taakse tarvittiin myös Suomen Saunaseuran ja kansainvälisen saunaliiton tahtotilat.
  • Puoltolauselmat osoittavat, että Tampere on ansainnut paikkansa saunapääkaupunkina. Kansainvälinen saunabuumi on nyt kuumimmillaan ja saunomisesta on tullut erityisen trendikästä erityisesti Japanissa. Kansainväliset saunafanit ovat innokkaita matkustamaan aidon suomalaisen saunakokemuksen perässä. On hienoa päästä levittämään ilosanomaa suomalaisesta saunakulttuurista kohderyhmillemme, Visit Tampere Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Karoliina Lehtonen
Rajaportin saunallakin japanilaiset saunamatkailijat ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella.
  • Olemme panostaneet viime vuosina ulkomaalaisiin saunojiin ja tehneet nettisivumme jo 11 kielelle, viimeksi japaniksi ja kiinaksi. Rajaportti on ollut kiinnostava kohde myös japanilaisille arkkitehtiryhmille, jotka ovat käyneet tutkimassa saunaa japanilaiseen sento-kylpyläkulttuuriin liittyen, Rajaportin saunan isännöitsijäVeikko Niskavaara
  • Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden solmimisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden merkeissä japanilaisten kanssa valmistellaan yhteistä saunakulttuurejamme esittelevää projektia, jatkaa Niskavaara.
Visit Tampere on koonnut Tampereen seudun yleiset saunat omaksi sivukseen osoitteeseen saunacapital.fi. Sivuilla annetaan matkailijoille myös yleisiä ohjeita, miten saunassa tulee toimia. Tampereen yleiset saunat ovat myös saaneet Saunapääkaupunki-kyltit ovenpieliinsä.Lisätietoja:Tuija Telén, Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtajaTampereen kaupunkipuh.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Karoliina Lehtonen, Markkinointi- ja viestintäjohtajaVisit Tampere Oypuh. 050 572 0606Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Ville Virkki, YrittäjäTullin sauna/ Dream Hostel Oypuh. 040 727 8473Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Veikko Niskavaara, Isännöitsijä
Rajaportin sauna/Pispalan saunayhdistys r.y.puh. 040 776 5198 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteistyössä

ksc logo valko kelta Selkafix logo web stacked rgb    image.pngSublogo uusiCMTurtolaLogo0217 A4Pihlajalinna logo terttu vaaka    atro vuolleolympic trainer center   swimshop   tampere lietsu    VALO banner 250x150pix 31010