huippu uinti black 300dpi

Ravintoluento vanhemmille ja uimareille

Uinti Tampere järjesti yhteistyössä Optimal Performancen kanssa uimareiden ravitsemuskoulutuksen. Kohderyhmänä olivat seuran SM-, NSM- ja IKM-uimarit vanhempineen. Tilaisuus järjestettiin Sammon Keskuslukion auditoriossa. Luennoitsijana toimi OP:n Sanna Eloranta. 

Ensimmäisen tunnin aikana Sanna kertoi yleisellä tasolla ja ymmärrettävästi urheilijan ravitsemuksen ja levon suhteesta harjoitteluun. Sannalla on laaja kokemus aiheesta myös valmentajan ja urheilijan näkökulmasta. Keskeisiksi kohdiksi nousivat ateriarytmi ja aterioiden sisältö. Monille tuntui tulevan yllätyksenä, että kaikilla aterioilla tulisi nauttia myös proteiinia. Myös urheilijan kokonaisenergiatarve osoittautui niin korkeaksi, ettei sen saavuttaminen onnistu ilman kahden lämpimän aterian lisäksi nautittavia aamu-, ilta- ja välipaloja.

Seuran huippu-uimareista Anna Mäkinen ja Jaakko Rautalin ovat olleet Sannan ravintovalmennuksessa ja he kertoivat omista kokemuksistaan nuoremmille uimareille.

Toisella tunnilla Sanna puhui niistä muutoksista ravitsemukseen, joita kaksi kertaa päivässä harjoitteleminen vaatii. Samalla käsiteltiin myös eri ruokien energia- ja ravintoainesisältöjä tarkemmin. Luennot olivat erittäin korkeatasoiset ja uimarit aiheesta kiinnostuneita.

sanna eloranta small

Yhteistyössä

ksc logo valko kelta Selkafix logo web stacked rgb    image.pngSublogo uusiCMTurtolaLogo0217 A4Pihlajalinna logo terttu vaaka    atro vuolleolympic trainer center   swimshop   tampere lietsu    VALO banner 250x150pix 31010