huippu uinti black 300dpi

UiTan naisille vesipallon Suomenmestaruus!

Lauantai-iltana 14.5. pelattiin Turussa Impivaaran uimahallissa naisten vesipallon SM-sarjan kolmas finaaliottelu. Ottelusarja Turun Uimareita vastaan oli katkolla Uinti Tampereen joukkueelle, joka oli voittanut joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista lukemin 12-9 ja 16-7.

Kolmas finaaliottelu alkoi edellisten tapaan UiTan komennossa. Pelaajien hermoilun takia pallo kuitenkin poltti pahasti kädessä, eikä selvistäkään maalintekopaikoista saatu palloa vastustajan maaliin. Vaikka UiTa hallitsi peliä kentällä, pysyi ottelu tuloksellisesti tasaisena.

UiTa on pystynyt kauden aikana pitämään vastustajan maalimäärät melko vähäisinä tiiviin ja hyvin organisoidun puolustuksen turvin. Vastustajalle ei ole jäänyt tilaa todellisella maalintekosektorilla, ja kauemmat maalintekoyritykset UiTan maalivahti Ella Posti torjui varmuudella. Kolmannessakaan finaalissa vastustaja ei pystynyt murtamaan UiTan puolustusta, ja TU:n hyökkäyspeli pysyi UiTan pihdeissä.

UiTan hyökkäyspeli on vastaavasti tällä kaudella ollut myrkkyä vastustajan puolustukselle. Erityisesti vahvat sentterit Aroa Ardanuy ja Erna Vuorenmaa ovat vastustajille pitelemättömiä. Lisäksi hyvät heitot omaavat kaarihyökkääjät Vilma Koskinen ja Iida Kulman ovat nousseet usein esiin. UiTan sentterit viimeistelivät kolmannessakin finaaliottelussa neljä maalia ja aiheuttivat vastustajalle useita jäähyjä.

Kolmannen finaaliottelun lukemat pysyivät tasaisena viimeisen erän alun 6-6 tilanteeseen asti. Viimeisessä erässä UiTan hyökkäys- ja puolustuspeli näytti jälleen totutun vahvuuteensa. Viimeinen erä UiTalle 0-3 ja koko ottelu lukemin 6-9 (1-1, 3-4, 2-1, 0-3).

Kolmannen finaalin voiton myötä Uinti Tampereen naisten joukkue saavutti ensimmäisen tamperelaisen vesipallon kultamitalin.

UiTa on nostanut pelillistä tasoaan viime kauden puolivälistä asti. Todellinen läpimurto tapahtui tällä kaudella. Joukkueen otteet ovat olleet vahvoja läpi kauden, ja erityisesti vieraspeleissä UiTa on ollut vahva, häviten koko kaudella vain yhden ottelun vieraissa. Palkinnoksi hyvästä työstä UiTan pelaajien kaulaan ripustettiin vesipallon kultaiset mitalit.

Kolmas finaali

Yhteistyössä

ksc logo valko kelta Selkafix logo web stacked rgb    image.pngSublogo uusiCMTurtolaLogo0217 A4Pihlajalinna logo terttu vaaka    atro vuolleolympic trainer center   swimshop   tampere lietsu    VALO banner 250x150pix 31010