huippu uinti black 300dpi

SM-uinnit Mäkelänrinteessä

Vuoden 2016 pitkän radan SM-uinnit kamppailtiin pääsiäisen pyhinä Mäkelänrinteen uintikeskuksessa Helsingissä. Kisa oli yhdistetty aikuisten ja nuorten (P18 ja T17) kilpailu, jossa nuorten mestaruudet ratkottiin aamulla ja aikuisten mestaruudet illan finaaleissa. Erikoinen ajankohta selittyy sillä, että valtakunnan ykkösareenan vuokraaminen muulloin kuin pyhäpäivinä on liian kallista SM-kisojen budjettiin nähden.

Uinti Tampere lähetti kisoihin 35 uimaria. Joukkueesta puuttui valitettavasti muutamia uimareita kevään vaikean sairastelukierteen vuoksi. Iso osa kisoihin osallistuneistakin uimareista oli sairastellut valmistautumisjakson aikana, mikä näkyi lajivalinnoissa ja tulostasossa.

Olosuhteet huomioon ottaen joukkueen tulos oli  hyvä. Kotiin tuomisina oli aikuisten sarjasta neljä mitalia ja nuorten puolelta kuusi. Joukkueen kovin pisteidenkerääjä oli aikuisissa Carita Luukkanen, joka toi pisteitä peräti viidestä lajista ja saavutti kaksi mitalia. Nuorten sarjassa Werneri Koskinen nappasi peräti viisi mitalia. Werneri saavutti myös ensimmäisen mitalinsa aikuisten sarjassa 200 m rintauinnin pronssillaan.

Edellisten SM-uintien mitali-imuri Kalle Pyykkönen ei sairastelun vuoksi uinut muita omia lajejaan kuin 200 sku, jonka Kalle voitti. Kokonaan uusi mitalisti nuorten sarjassa oli Atte Kulmala, joka voitti 50 metrin rintauinnin. Tamperelaisittain hienoa oli, kun lajin muutkin mitalit matkasivat Tampereelle. Alma Lumio täydensi UiTan mitalisaldon hopeisellaan nuorten 50 m perhosuinnissa.

Kisojen yleinen taso jäi odotettua vaisummaksi. EM- tai olympianäyttöjä ei kyetty antamaan. Kilpailun ajankohta ei ollut aivan paras mahdollinen tulosten tekemisen näkökulmasta. Uimaliitto on muuttamassa kilpailujärjestelmäänsä siten, että ensi vuodesta lähtien pitkän radan SM-uinnit uidaan kesällä, jolloin uimareilla on pidempi harjoituskausi takanaan, eivätkä yo-kirjoitukset ja flunssakausi osu päällekkäin kisojen kanssa.

IMG 0029IMG 0030IMG 0037

Yhteistyössä

ksc logo valko kelta Selkafix logo web stacked rgb    image.pngSublogo uusiCMTurtolaLogo0217 A4Pihlajalinna logo terttu vaaka    atro vuolleolympic trainer center   swimshop   tampere lietsu    VALO banner 250x150pix 31010