huippu uinti black 300dpi

Ikäkausimestaruusuinnit Seinäjoella

Ikäkausimestaruusuintien valtakunnalliset finaalit uitiin Seinäjoella 27.-29.11. Uinti Tampere lähetti matkaan 20 uimarin joukkueen. Hyvin menneiden kotihallissa järjestettyjen aluekarsintojen jälkeen olivat odotukset korkealla. 

Mitali- ja pistesijoja kertyikin paljon. Mitaleita tuli yhteensä neljä. Mitalitilin avasi Teemu Lehtonen 100 m selkäuinnissa. Harmillinen liukastuminen startissa luultavasti pudotti sijoitusta yhden pykälän, mutta hienosti Teemu taisteli itsensä pronssille. Teemu nappasi pronssia myös 100 m vapaauinnissa. Amanda saari ui hienon pronssimitalin tiukan kamppailun jälkeen 100 m rintauinnissa. Uitan joukkueen kirkkaimman mitalin toi Fanny Grönvall 100 m selkäuinnin hopeallaan. Huippujännittävissä 4x50 m mix-viesteissä tuli molemmissa neljäs sija. Muutenkin olimme usein aivan mitalisijojen tuntumassa. On tietysti harmillista jäädä niukasti mitaleilta, mutta toisaalta se kertoo siitä, että uimarimme ovat oman ikäluokkansa kehitysvauhdissa erinomaisesti mukana, mikä on tämän ikäisten uimareiden valmennuksessa mitaleita tärkeämpää.

Kisojen yleinen tulostaso oli kahtiajakoinen. Toisaalta uitiin kovia kisaennätyksiä, mutta toisaalta aluekarsintojen yleinen taso oli korkeampi kuin finaalien. Osittain asiaan saattavat vaikuttaa olosuhde-erot. Seinäjoella oli hankalampaa uida kovia tuloksia kuin esim. Tampereella tai Espoonlahdessa. Aika paljon oli nähtävissä myös kovaa jännittämistä ja suuria tunteita. Molemmat kuuluvat tietysti urheiluun, mutta joskus tuntui, että ikäkausiuimarina menestyminen saa tarpeettoman suuren merkityksen. Tutkimuksenkin valossa on selvää, ettei näinä ikävuosina menestyminen ole edellytys huippu-uralle aikuisuimarina.

Ikumitalistit

Yhteistyössä

ksc logo valko kelta Selkafix logo web stacked rgb    image.pngSublogo uusiCMTurtolaLogo0217 A4Pihlajalinna logo terttu vaaka    atro vuolleolympic trainer center   swimshop   tampere lietsu    VALO banner 250x150pix 31010